Горещи новини

Клубът по ски алпинизъм „АлПиринСки” – Банско стана лидер на държавното в Боровец

-13:53-Razloginfo.com

С най-много участници и медали, Клубът по ски алпинизъм „АлПиринСки” стана лидер в класирането на първото за сезона държавно първенство по ски алпинизъм. Скиорите от Банско участваха в скоростното изкачване на провелото се на 13 декември състезание в Боровец. Надпреварата беше по трасе с дължина 3,6 км и положителна денивелация 856 м.

При мъжете безапелационна победа с рекорд от 38,43 мин. завоюва Никола Калистрин. С чудесното си представяне Иван Геров спечели бронзов медал. Още четирима състезатели на „АлПиринСки” Банско намериха място в челната десетка – 4-то място за Димитър Георгиев-Майки, 6-то за Виктор Стефанов, 7-мо Момчил Найденов и 9-то място за Явор Георгиев.

Дамите от клуба на Банско не останаха по-назад от съотборниците си. Ивона Михайлова стана шампионка при жените, а Михаела Георгиева се класира втора и се окичи със сребро.Състезателите на „АлПиринСки” се подготвят усилено и за следващите стартове. Предстои им индивидуалната надпревара през м.януари следващата година на Витоша, където са амбицирани да затвърдят добрите си позиции и да продължат да трупат точки за крайното отборно класиране.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!