Горещи новини

Кит погълна и изплю водолаз, той оцеля

-10:11-Razloginfo.com

Удивителна история „подлуди“ социалните мрежи през уикенда. 56-годишен американски водолаз оцеля, след като беше налапан и изплют от кит.

Майкъл Пакард е професионален ловец на омари от 40 години насам. В петък той се гмурва както обикновено край бреговете на Провинстаун, щата Масачузетс. Изведнъж усеща силен удар и потъва в мрак.

В първия момент решава, че е нападнат от акула. Осъзнава обаче, че не е усетил зъби и че се намира в устата на кит. Решава, че е дошъл краят му. 30 секунди по-късно обаче бозайникът внезапно се отправя към повърхността и буквално го изхвърля във въздуха.Спътникът на Пакард го вади от водата и го води в болница. За късмет, водолазът се разминава без декомпресионна болест и счупени крайници, а само с разместено коляно и увреждане на меките тъкани.

Това не е единственият случай, в който кит налапва водолаз и после го изплува. През 2019 г. Райнер Шимпф преживя подобен инцидент край пристанището на Порт Елизабет.

Подобна история е разказана и в Библията – за старозаветния пророк Йона, погълнат от кит и преживял три дни в корема му, преди да бъде изплют.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!