Горещи новини

Китай наложи пълна карантина на пореден индустриален град с девет милиона жители

| 10:13

Китай наложи пълна карантина на пореден индустриален град с девет милиона жители. Властите съобщиха за повече от 4 000 нови случая на COVID-19 във вторник, след като стратегията на страната за „нулев COVID” чрез локдауни е под въпрос заради новата вълна на Омикрон.Здравните власти съобщиха за 4 770 нови инфекции в цялата страна, по-голямата част в североизточната провинция Джилин. Град Шенян в съседната провинция Ляонин беше поставен под карантина късно в понеделник.

В последните месеци Китай действаше експедитивно при наличието на клъстери със заразени, като налагаше локални локдауни, масово тестване и карантина в цели градове. В събота бе съобщено за два случая на починали – първите за повече от година.

Шенян, индустриална база, където се намират фабрики, включително автомобилния производител BMW, съобщи за 47 нови случая във вторник, тъй като властите поставиха всички жилищни комплекси под „затворено управление“ и забраниха на жителите да напускат града без отрицателен резултат от тест.

Миналата седмица китайският президент Си Дзинпин подчерта необходимостта от „свеждане до минимум на въздействието“ на пандемията върху китайската икономика, но също така призова служителите да се „придържат“ към настоящия подход за „нулев COVID”.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!