Горещи новини

Китайци направиха кола, която се задвижва изцяло от слънцето (ВИДЕО)

| 12:24

Към момента на пазара не се предлага електрическа кола, която да разчита единствено на слънцето за своето задвижване. Според автомобилните производители поставянето на слънчеви панели върху колите е трудна задача, тъй като те са тежки и нискоефективни, което не би позволило зареждането на изразходената по пътя енергия. Не така, обаче смята китайски екип, който представи интересна разработка по време на световна конференция в Тиендзин.


Екипът показа компактен ван, подходящ за градски условия, който може да побере до четири човека и разполага с четвърто ниво на автономност за самостоятелно шофиране в градски условия. Въпреки, че това е доста интересна технология, не това е най-интересното около колата. Според създателите ѝ, тя може да измине до 75 километра, като за това не трябва да заплащате абсолютно нищо.

В слънчеви дни, колата може да генерира до 7.6кВч на ден, което да зарежда литиево-йонна батерия. Това е постигнато с поставянето на слънчеви панели с площ от 8.1 квадратни метра върху тавана на колата. Все още няма информация за това дали от компанията искат да превърнат концепта в сериен автомобил или ще си партнират с някоя компанията за вграждането ѝ в по-масов модел.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!