Горещи новини

Китайският роувър Yutu 2 забеляза „мистериозен обект“ с форма на куб от обратната страна на Луната

-18:07-Razloginfo.com

Китайският луноход Yutu 2 забеляза мистериозен обект на хоризонта, докато си проправя път през кратера „Фон Карман“ от обратната страна на Луната.Yutu 2 забеляза обект с форма на куб на хоризонта на север, на около 260 фута (80 метра), през ноември по време на 36-ия лунен ден на мисията, според дневника на Yutu 2, публикуван от Our Space, канал за научни изследвания на китайски език на Китайската национална космическа администрация (CNSA).

Обектът беше наречен „мистериозна хижа“ (神秘小屋/shenmi xiaowu), но това е по-скоро заместващо име, отколкото точно описание.

Учените от екипа са изразили силен интерес към обекта и сега се очаква Yutu 2 да прекара следващите 2-3 лунни дни (2-3 земни месеца), преминавайки през лунния реголит и избягвайки кратери, за да разгледа по-отблизо странния обект, така че могат да се очакват актуализации.

Едно вероятно обяснение за формата би било голям камък, който е бил изкопан от удар.

Спускаемият апарат Chang’e 4 и задвижвания от слънчева енергия луноход Yutu 2, направиха първото кацане от другата страна на Луната на 3 януари 2019 г., а оттогава роувърът се движи през широкия 186 километра кратер Von Kármán.

Chang’e 4, както подсказва името му, е четвъртата лунна мисия на Китай и втората доставила роувър на Луната. Мисиите Chang’e 1 и 2 бяха орбитални апарати, като Chang’e 3 кацна от близката страна на Луната с първия луноход Yutu.

Китай също стартира тестовата мисия Chang’e 5 T1 около Луната и мисията за връщане на проби от луната Chang’e 5.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!