Горещи новини

Килограм и половина златни бижута откриха в резервоара на камион

| 15:30

Близо килограм и половина златни изделия задържаха митнически служители в района на ГКПП Дунав мост–Видин при проверка на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17.09.2022 г.Шофьорът, турски гражданин, е заявил пред митническите инспектори, че не пренася нищо за деклариране.

При последвалата щателна митническа проверка под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал. Общото тегло на намерените контрабандни златни изделия е 1469,54 грама, съобщиха от Агенция „Митници“.

В хода на разпита водачът е обяснил, че „скрил златото, защото се страхувал от обир“.

Намерената контрабандна стока е иззета по надлежен ред. От изготвената по делото експертна справка е видно, че общата стойност на предмета на престъплението е 84 219,38 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната стоки и предмети в големи размери за търговски или производствени цели без знанието и разрешението на митниците. Ю.Я. е задържан за срок до 72 часа.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!