Горещи новини

Киев очаква мощна инвазия до часове, евакуират жителите

| 17:38

Руските въоръжени сили се готвят да превземат Киев, съобщиха от укринското Министерство на отбраната.Твърди се, че през последните дни столицата е сравнително спокойна, въпреки че руската артилерия обстрелва покрайнините на града.

„Според наличната информация врагът се подготвя за нов опит за превземане на Киев“, се казва в изявлението на въоръжените сили на Украйна.

По-рано тази седмица кметът на Киев Виталий Кличко призова обществеността да остане на закрито или в убежища, тъй като градът засилва отбранителните мерки, като добави, че извън столицата се водят интензивни боеве.

„Общинските власти правят всичко възможно да осигурят надеждни градски услуги. Разпределяме помощта сред най-уязвимото население и складираме храни, стоки от първа необходимост и лекарства“, каза той.

По-рано днес ръководителят на областната администрация на Киев Олексий Кулеба призова жителите да се евакуират от града.

„Населението на Киевска област ще бъде евакуирано по хуманитарни коридори: Ворзел, Буча, Бородянка, Ирпен, Гостомел през Стоянка – Белгородка“, обянси той.

Евакуацията беше насрочена за 11:30 ч. местно време Заповедта за евакуация бе издадена час след като Кулеба призова жителите на Киев да се приберат в бомбоубежищата възможно най-бързо.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!