Горещи новини

КЗП спря продажбата на райски газ на места

| 19:41

КЗП установи продажба на райски газ и издаде заповеди за временно спиране на продажбите. Комисията за защита на потребителите още снощи e започнала масирани проверки срещу продажбата на райски газ, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.В първата вечер са били направени близо 30 инспекции в магазини и заведения в цялата страна. При три от тях е установена продажба на опасния газ. В тези случаи инспекторите на КЗП са взели проби и са издали заповеди за временно спиране на продажбите.

На много места проверяващите екипи са установили, че търговците са получили нареждане за спиране на продажбата на продуктите. Такива случаи има и при онлайн търговията, където съдържанието, касаещо продажбите на райски газ, е свалено или е замаскирано под формата на балони.

Онлайн проверките са установили още, че за повечето сайтове, предлагащи райски газ, няма информация кои са собствениците. До платформите за онлайн търговия са изпратени разпореждания да информират незабавно кои са лицата и фирмите, които продават чрез тях от опасния продукт. На нарушителите ще бъдат връчени заповеди за спиране, а ако не го направят, ще им бъдат наложени санкции до 25 000 лв.

Проверките срещу продажбата на райски газ продължават и днес, като екипите на Комисията за защита на потребителите ще продължат обиколките си по магазини и заведения до късните часове на нощта.

„Проверките вече дават резултат. Ще бъдем безкомпромисни. Ще впрегнем всички усилия да защитим децата си“, каза министър Нинова, цитирана от пресцентъра на икономическото министерство.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!