Горещи новини

КЕВР ще проверява търговците на ток с полиция

| 18:11

КЕВР ще ходи на проверки при търговците на електроенергия заедно със служители на МВР. Това предвижда проект на инструкция, подписана от вътрешния министър Бойко Рашков и председателя на КЕВР Станислав Тодоров. Инструкцията е предвидена в Закона за енергетиката, но досега такава не е имало.Целта е да се повиши ефективността на двете институции при съвместната им работа. Служителите на КЕВР ще искат съдействие от областните дирекции на МВР, за да посещават заедно търговци на ток, за които има производство за установено нарушение.

Преди това КЕВР трябва да има разрешение за влизане в офисите от Административен съд. Полицаите ще се грижат за сигурността на проверяващите и ще се намесват, ако има опит за осуетяване на проверката. В проекта за инструкция е предвидено екипът на полицията да вика допълнителни сили при екстремни ситуации.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!