Горещи новини

КЕВР: Токът няма да поскъпва от 1 април, от 1 юли – с 10%

| 9:39

„Няма да има шоково увеличаване на цените на тока нито от 1 април, нито от 1 юли”. Това съобщи по Нова телевизия Станислав Тодоров, новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).От 1 юли увеличението ще е по-малко от 10%. Ако войната спре, цените ще се нормализират“, уточни председателят на енергийния регулатор.

„Комисията работи активно по изчисляване на ценовите компоненти, които влизат в цената за тока за бита. България е в много спокойна ситуация по отношение на електроенергията, за разлика от газа, защото има собствено производство, което е достатъчно да осигури нуждите на бита и бизнеса. Газа внасяме изцяло. Скоковете на световните борси на газ и електричество няма да засегнат в такава степен българските потребители”, каза още Тодоров.

По думите му най-разпространената тарифа за ток за бита е 20 ст. дневна и 15 ст. нощна тарифа. От тях 6 стотинки са за пренос, обясни Тодоров.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!