Горещи новини

КАТ пуска в действие и дронове, полицаите контролират, докато се движат из трафика

| 19:54

Пътната полиция вече да контролира не само от стационарни места, а да се движи из трафика. Това предлага чрез промени в а Инструкция № 8121з-749 от 20 октомври 2014 г. за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение вътрешният министър в оставка Бойко Рашков.Идеята на Рашков е, че така полицаите по-лесно ще установяват агресивните водачи, които най-често стават причина за катастрофи.  Заедно с новата мярка трябвало да продължи и активното използване на камерите за скорост, а местата, на които ще ги слагат, ще са регламентирани като „места за контрол с АТСС (Автоматизирани технически средства и системи“;), пише още в проекта.

В него се добавя и използването на дронове. Досега във въздуха от Пътна полиция използваха само вертолети.

Министърът предлага и да се разширят случаите, при които кола се спира за проверка. Целта е „да се даде законова възможност на контролните органи да извършват масови проверки на водачите на ППС по време на разпоредeна специализирана полицейска операция“, пише в мотивите към проекта. Там е обяснено още, че при такива проверки сутрин и в късните часове от денонощието се установяват все повече случаи на хора, седнали зад волана пияни и/или дрогирани.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!