Горещи новини

Картофите могат и да не са полезни: Вижте защо, съвет на лекар

-17:48-Razloginfo.com

Картофите са широко разпространен зеленчук и могат да се видят на всяка маса. Те съдържат важни аминокиселини, цинк, силиций, магнезий, хром, калий, витамини С и витамини от група В, както и фолиева киселина и други вещества, полезни за организма, напомня д-р Татяна Неумолотова.Но като всяко нещо със своите плюсове има и минуси. Можете да усвоите всички предимства на един зеленчук само, ако го приготвите правилно. При продължителна топлинна обработка всички полезни свойства на картофите изчезват, така че е най-добре да ги приготвяте с кората им.

Те са доста калорични и тяхното ядене на самостоятелно ястие е нежелателно поради високия гликемичен индекс, обяснява още лекарят.

Най-опасното нещо обаче е да ядете картофи, които са били съхранявани твърде дълго. В този случай в зеленчука се отделя соланин, който може да причини отравяне, гадене, диария и болки в корема.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!