Горещи новини

Капитанът на „Царевна”: На борда няма и не е имало чужди лица (AUDIO)

| 16:13

Моряците на кораба „Царевна”, който е блокиран вече повече от месец в Мариупол, са в добро състояние, имат храна и провизии. Това става ясно от телефонен разговор, който собственикът на кораба разпространи до медиите. Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа постоянна връзка с екипажа.На борда няма чужденци. Екипажът не е бил заплашван от никоя от воюващите страни, заявява капитана Павел Павлов. Той е категоричен, че новината в медиите, че корабът е завладян, не отговаря на истината.

„Имаме храна и вода, даже имаме бутилирана вода за 15 дни. Здрави сме. Военните действия са в район, който е по-отдалечен от кораба. Вече не е така стресиращо”, заявява Павлов.

„Добре сме”, потвърди и морякът Радослав Стоянов.

„Обстановката в порта около кораба в случая е нормална. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна”, заяви Владимир Маринов, старши помощник-капитан.

„Надяваме се, че няма да имаме поражения от някакви случайни попадения, в момента корабът е в цялост, има възможност да плава”, добави той.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!