Горещи новини

Калашников планира производство на електромобили

-16:56-Razloginfo.com

Електрическият модел UV-4, представено от Калашников още през 2019 г.
(снимка: Калашников)
Концернът “Калашников” е патентовал две версии на миниатюрно електрическо превозно средство. Изображения на четириколката бяха публикувани наскоро в базата данни на Федералния институт по индустриална собственост.Появата на изображения на миниатюрни електрически превозни средства може да показва намерението на концерна да организира масово производство на такива возила, но информацията не е потвърдена от официални лица.

За първи път Калашников представи UV-4 ATV на международния форум “Army 2018”, а година по-късно разработчиците показаха прототип на градско такси, базирано на UV-4. Eлектрическата кола не се е променила много оттогава, запазвайки своите отличителни черти, отворени колела и врати във военен стил.

Визуално EV-то изглежда малко странно, тъй като няма предница в пълен размер като много други автомобили, но може да се похвали с агресивна задна част, вдъхновена от модели от 1920-те години.

UV-4 може да се похвали с агресивна задна част, вдъхновена от автомобили от 1920-те години (снимка: Федерален институт по индустриална собственост)

Патентните изображения не са придружени от никакви данни относно характеристиките на електрическото превозно средство. Очаква се новата кола да бъде подобна на модела UV-4, който е способен да ускорява до 80 км/ч, благодарение на електродвигател с мощност 67 конски сили.

Що се отнася до запаса от мощност, UV-4 може да измине до 150 км без презареждане. Интериорът на автомобила е направен в минималистичен стил.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!