Горещи новини

Как се произнесе ОИК-Разлог по прекратяване правомощията на Красимир Герчев като кмет

| 10:30

Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на инж. Красимир Герчев като кмет на Община Разлог. Решението е вече на страницата на ОИК Разлог и можете да го видите тук.
Постъпило е и уведомление от инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, с което моли да не бъде приемано решение за прекратяване на правомощията му като кмет на Община Разлог, поради обстоятелството, че същият е депозирал молба за отмяна на влязло в сила Решение №1023/03.02.2022г. по административно дело №7755 по описа на ВАС, шесто отделение за 2021г., ведно с извлечение /първа и последна страница/ от молбата с доказателства за постъпването й в съда.

Подадената молба за отмяна на влязлото в сила решение на ВАС, за което ни уведомява кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, няма отношение към прекратяването на правомощията му и започналата в ОИК процедура по предсрочно прекратяване на пълномощията му, сочат от ОИК.

Ето какво още пише в решението: ОИК действа при обвързана компетентност и при установен конфликт на интереси от съда с влязъл в сила съдебен акт, следва да приложи разпоредбата на чл.42 ал.1, т.11 от ЗМСМА, като прекрати предсрочно пълномощията на кмета. Комисията счита, че молбата за отмяна на влязло в сила решение не спира изпълнението на вече влязлото в сила решение на ВАС за наличие на установен конфликт на интереси по ЗПКОНПИ.

Предвид горното, комисията счита, че са налице предпоставките за гласуване на решение за прекратяване предсрочно правомощията на Красимир Герчев като кмет на Община Разлог.

Настоящото решение подлежи на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му пред Административен съд – Благоевград.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!