Горещи новини

Как се прави мълчана вода за сбъдване на желания

-20:28-Razloginfo.com

Правенето на мълчана вода е много стара магическа практика, която е разпространена по нашите земи. Този ритуал е свързан едновременно с езическото ни минало, но и с християнската вяра и поверията за водата. Науката пък сочи и доказателства – водата може да запаметява и да пренася информация по специфичен начин.Защо се прави мълчана вода? Най-вече защото се шири вярата, че тя може да сбъдва желания и съответно – да променя животи и съдби.

Ритуалът е много прост и изисква съвсем скромна подготовка. Трябва да се снабдите с кръгъл съд, в който ще налеете водата. Най-добре е това да бъде бакърено котле или изобщо – някакво котле. Но ако живеете в градски условия и не разполагате с такова, просто може да използвате някаква тенджерка или стъклена съдинка. В никакъв случай не взимайте пластмасов съд. Хубаво е да сте си налели вода от някой чист естествен извор. Но в краен случай може и да използвате вода от чешмата.

След като сте напълнили вашия съд с вода, започва същинския ритуал. Излезте навън – на двора или на терасата. Важно е да сте „под открито небе“. Хванете в ръцете си съда и го подръжте известно време. Опитайте се да почувствате водата, да усетите най-фините й вибрации. След това кажете на глас името си, обяснете й кои сте и от къде сте. Може да кажете и няколко думи за семейството си – че сте син или внук на еди-кой-си.

Така водата ще ви опознае и ще е наясно кой й изпраща послания.

Абсолютно задължително е да говорите на глас. Странно е, защото това е в разрез с наименованието на водата – Мълчана вода. Всъщност тя се нарича така поради две причини – първо, защото заедно сте мълчали, докато сте се опознавали, а втора – защото следва едно друго мълчане, което се случва след вашето познанство с водата. Заради говоренето с водата може да срещнете и друго название на магическата практика – наричане на вода.

След като сте обяснили на вашата вода кои сте, оставете я навън да престои няколко часа. През това време тя се измъчвала пред Вселената, но всъщност й предава информация негласно.

Малко преди полунощ се върнете при водата си и започнете да общувате отново с нея, защото точно в този момент тя най-добре чува. Свържете се емоционално и ясно и добре формулирано заявете желанията си. Не забравяйте да ги произнесете на глас, за да чуе много добре водата какво искате. Бъдете категорични и уверени в исканията си.

Според някои народни поверия след това може да натопите китка свежи цветя във водата, като най-често се използват билки и почти задължително здравец. След това съдинката се покрива с кърпа и се остава така да престои до сутринта.

След утрото водата вече е вълшебна и носи специална сила. Може да пиете от нея, да си миете лицето, ръцете, части от тялото, да напръскате дома си с нея и да си оставите „за после“. Ако пръскате дома си, може да използвате натопената китка.

Ритуалът за правене на мълчана вода е личен – трябва да наричате само от свое име. И много добре трябва да сте изяснили желанията си.

Кога се прави мълчана вода? Въпреки че нищо не ви пречи да направите този ритуал в който и да било ден, не го препоръчваме, защото няма да има толкова голяма сила.

Смята се, че най-могъща е мълчаната вода, направена в нощта срещу Богоявление или Водици – на 5 срещу 6 януари. В нощта преди Еньовден е друг изключително силен момент за правене на мълчана вода, с която дори може да се гадае.

източник: sanovnik.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!