Горещи новини

Как Метавселената ще промени работния свят

| 14:57

Метавселената винаги е била предназначена да бъде нещо повече от просто приложение за виртуална реалност. Според експертите от Adecco Group тази модна модна дума описва бъдещето на работата, в което ежедневният ни живот ще включва един цял онлайн свят.Глобалната пандемия принуди повечето хора да променят начина, по който мислят за свързаността, опита и сътрудничеството – или поне начина, по който правят тези неща. Вече сме изправени пред избора към каква част от старите начини искаме да се върнем и колко от новите сега ценим твърде много, за да не запазим.

Най-ясният начин да започнем да мислим за метавселената е да се помисли какво не е. Това не е нова технология, приложение или инструмент. Метавселената е начин на мислене и комбиниране на много технологии, за да изпитаме как използваме технологиите и взаимодействаме с тях през живота си по изцяло нов начин. Някои сравняват дефинирането на метавселената днес с обсъждането на Интернет през 70-те години на миналия век: технологията носи способността, но ние трябва творчески да определим нейната приложимост.

Според световният лидер в HR услугите Adecco Group светът на работата вероятно е мястото, където метавселената ще има най-голямо въздействие. Надграждането на тенденциите за дистанционна работа, произлезли от пандемията, осигуряване на личния контакт и спонтанността, която предоставя със свободата да се работи отвсякъде и винаги, може да бъде наистина революционно за компаниите и служителите.

Метавселената и целият й потенциал със сигурност ще се съчетават с всичко, което правим в живота, защото това е в основата на неговата цел: да съществува съвместно с нашата действителна реалност. Това създава вълнуващи възможности за разрушаване на стените на часовите зони и географските местоположения, когато става въпрос за работа.

На много практично ниво метавселената може да трансформира как работим, къде, с кого и в какво качество.

Досега технологиите служеха главно за поддържане на функционирането на комуникацията и взаимодействието по време на работа въпреки физическото разстояние, а не за възпроизвеждане на преживяването от лично присъствие с членове на екипа. В метавселената ще можем да се присъединим към членовете на нашия екип във виртуални работни пространства като 3D аватари, по начин, който далеч по-близо прилича на реалния свят.

Другото предимство е на метавселената, че в нея всичко може да бъде 3D-моделирано. Това ще позволи по-прецизна оценка, проектиране и вземане на решения с по-малко времеви ограничения и финансови разходи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!