Горещи новини

Как кубчета лед могат да успокоят нервите Ви?

| 17:27

Някои хора имат доста лабилна нервна система, приемайки всичко навътре, като това от своя страна оказва доста лошо влияние на здравето ни.Важно е да се грижим за него, като с помощта на няколко простички техники и то използвайки само лед, ще можете да се погрижите за своето самочувствие.

Чувството на тревожност е познато на всеки човек, като в този случай може да ви е полезно просто едно парче кубче лед. С подобни техники и упражнения на дишане и медитация ще можете да се справите с това безплатно, но и много ефикасно.

Тази техника е била показана в ТикТок от хирурга Каран Рангараджан, според който смученето на едно кубче лед може да ви помогне да се справите и да преборите чувството на безпокойство.

Доктор Ума Найду е специалист по психиатрия, като разкрива и каква точно е причината за това въздействие на леда върху нервната ни система.

Как ледът помага за справяне с безпокойството?

На първо място така вие банално се разсейвате от тревожните мисли, насочвайки вниманието си към приятния охлаждащ ефект в устатата.

Не по-малко важно е и това, че така се намалява значително активирането на амигдала в мозъка на човека, а именно той отговаря за емоционалното безпокойство и чувството на тревожност.

Второ, смучейки парче ледче се активира парасимпатиковата нервна система. Това от своя страна може да окаже изключително благоприятен и успокояващ едновременно ефект, като същевременно се увеличава производството на слюнка в устата.

Имайте предвид обаче че далеч не всеки може да прибягва до този трик, като така например при сърдечни заболявания това може да е истински шок за организма.

Във всички други случаи смученето на лед за успокояване на нервите е безопасно, но ако се дъвче, тогава това може да доведе до някои странични ефекти.

Така например, ако се яде ледът постоянно или така наречената пагофагия, то това може трайно и необратимо да разруши зъбния емайл, правейки зъбите много по по-податливи на счупване или на кариес.

Ето че вече знаете как да се справите с чувството на безпокойство или тревожните мисли. Можете също така да замразите във формичка за лед чай от лайка, което оказва още по-силен успокояващ ефект на организма.

Източник: ezine.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!