Горещи новини

Как да разпознаете фалшив имейл?

-9:18-Razloginfo.com

Киберпрестъпността става все по-сложна, широкоразпространена и безмилостна, според новия доклад за дигитална защита на Microsoft. Нивото на случаи, в които служители стават жертва на фишинг измами е тревожно високо.Затова експертите съветват: внимавате за имейли, текстови съобщения или чатове от непознати. 91% от всички кибератаки започват с имейл. Според анализа за фишинга, като услуга за мащабна операция, има налични над 100 шаблона за фишинг, които имитират известни марки и услуги.

Фишингът предоставя на хакерите евтина, нискорискова форма на социално инженерство, с потенциално голяма печалба под формата на откраднати пароли, изтекли идентификационни данни и достъп до чувствителни данни и интелектуална собственост.

Миналата година корпорацията е блокирала над 13 милиарда злонамерени и подозрителни имейли през предходната година, като повече от 1 милиард от тях са класифицирани като URL-базирани фишинг заплахи, пишат „Paritemi“.

Ето някои сигурни знаци, по които да разпознаете опитите за фишинг и да подадете сигнал:

– неправилен правопис и лоша граматика

– подозрителни връзки

– подозрителни прикачени файлове

– заплахи за бърза реакция

– измама

– променени уеб адреси

– неправилно изписване на вашето име

– несъответствия на текста на връзката и URL адреса

Киберхигиена: Практикуването на основни мерки за киберхигиена – корекции за сигурност и актуализация на софтуера и програмите е лесен начин за защита на всяка организация. Най-добрите практики от общата киберхигиена са:

– силни пароли

– многофакторно удостоверяване

– архивиране на данни

– редовно актуализиране на софтуера с всички налични пачове

– влизане без парола

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!