Горещи новини

Как да разберем дали сме алергични към слънцето?

| 17:43

Навлизаме в най-топлите и слънчеви месеци от годината. Съвсем естествено е да ни се иска да прекарваме все повече време навън под слънцето, но пък знаем, че е вредно за кожата. Освен това може да предизвика и алергия. Най-общо казано, тя се проявява със зачервени или тъмни петна, които изглеждат като слънчево изгаряне и сърбят. Получават се в следствие на реакцията на имунната ни система към ултравиолетовите лъчи на слънцето.Най-издайническите признаци са няколко. Ето за кои е добре да сме по-наблюдателни.

Сигурен знак, че имаме слънчева алергия, е, ако по кожата ни се появят петна или розовеещи подутини. Те могат да бъдат пълни с течност и дори да изглеждат като мехури.

Засегнатите участъци най-често са краката, ръцете в частта от лактите надолу, както и дланите.

Това, което специалистите са забелязали също, е, че при хората с по-светъл тон на кожата, петната имат червеникав цвят. При по-тъмните пък обикновено изглеждат като хиперпигментирани и са кафеникави.

Освен тези външни признаци, поривите за сърбеж също подсказват за слънчева алергия. В някои случаи обривът по кожата е придружен и от подпухнали и лющещи се участъци, дори и мехури.

Ако забележим, че след излагане на слънце кожата ни сърби, зачервява се и се повяват някои от гореизброените симптоми, то вероятно сме алергични.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!