Горещи новини

Как да прилагаме измиване на косата след слънчеви бани

-10:52-Razloginfo.com

Лятото е най-доброто време в годината, в което имате възможност да стоите дълго на плажа. Под въздействието на слънцето се произвежда витамин D, който ни прави по-здрави и по-красиви, а солената вода е отлично средство за естествено подхранване на кожата.

И все пак, всичко трябва да е в умерени норми. Излишъкът от слънце и сол може да направи косата суха и чуплива. И така, ваканцията ще приключи бързо, но на косата ще й е нужно време за възстановяване на къдриците.Ето, защо е важно да се спазват някои хигиенни норми за поддържане и измиване на косата. Това е важна процедура, която осигурява не само хигиена на косата и тялото, но и е съществен козметичен процес. Правилният подбор на шампоан и маска за коса няма да ви оставят без комплименти. Ето и как да прилагате измивате косата:

  • Сресвайте косите си, преди миене. Това ще е от полза да отстраните остатъците от пяна и лак. По време на самото измиване на косата е по-добре да не разресвате на мокро.
  • Косата се разресва най-добре не с метал, а с пластмасов или дървен гребен.
  • Опитайте се да не надраскате скалпа с нокти. Самото измиване на косата се прави в корените и с върховете на пръстите.
  • Не е необходимо да търкате силно косата си по време на сушене, това само ще я повреди.
  • Прилагайте измиване на косата старателно, особено ако преди това сте третирали със стилизиращи продукти.
  • Не трябва да миете косата с много гореща или студена вода.
  • Ако измивате косата със студена вода, тя ще блести и ще се оформя по-добре.
  • Не нанасяйте шампоан, върху суха коса. Такива манипулации няма да помогнат по никакъв начин.
  • Изплакнете обилно шампоана и други продукти от скалпа. В противен случай косата ще сърби много прах от околната среда.
  • Не използвайте сешоар често. Затоплената хавлиена кърпа е най-подходяща за сушене на косата.

Може да извлечете максимума от продуктите си за коса – шампоан, балсам и маска – от една и съща марка и линия. Те може да работят заедно.

Обикновено маската се прилага веднъж или два пъти седмично, но ако косата е много увредена, можете да увеличите броя на процедурите до две, или дори три на седмица. Маската е тежката артилерия. Тя осигурява дълбоко възстановяване и подхранване, след самото измиване на косата и е по-добра от другите средства. Важно е обаче, да се прилага правилно. Основната тайна на маските за коса не е в магическия състав, а в редовността на използването им.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!