Горещи новини

Как да изберем лампа за кухнята

-12:09-Razloginfo.com

Основният критерий за избор на лампи за кухнята е нейното оформление, при което се изискват осветителни устройства от различни видове и различни функционални направления за осветяване на различни зони.

Вторият аспект на избора е практичността на светлинните източници, което улеснява почистването на лампите от изпарения или частици, отделени по време на готвене.

Общо кухненско осветление
Спецификата на общото осветление на кухнята е, че освен формирането на достатъчно ниво на осветеност, лампата за тази цел трябва да вземе предвид общия дизайн или декорация на кухнята.

В допълнение към дизайна и функционалността, общите осветителни тела трябва да вземат предвид височината или вида на тавана, общата площ на кухнята и възможността за регулиране на светлинния поток – затъмняване.Осветление на трапезарията
Лампи за отделно осветление на трапезарията са инсталирани непосредствено над масата за хранене, а основното изискване към тях е меката, приглушена светлина, която допринася за комфортна атмосфера на хранене.

Самостоятелна маса е осветена с таванни лампи, окачени точно над плота на масата. Добър пример за такъв източник на светлина е осветителното, чийто елегантен дизайн не внася дисонанс в осветеното пространство.

Ако масата е в непосредствена близост до стената, тогава е по-лесно и по-удобно да използвате стенни аплици, чийто дизайн съответства на общите осветителни тела.

Видове осветеност на работната зона
Осветяването на работната зона често е включено във функционалността на избраната кухня, където за тази цел се използват прожектори или осветление на аспиратора.

Много често напоследък се използват LED ленти за работещо осветление, които образуват удобен разпределен светлинен поток. Удобството на LED лентата се крие в пълното повторение на геометрията на закупеното оборудване.

Декоративно осветление
Точкови и повърхностно монтирани декоративни осветителни тела се използват за допълнителна интериорна декорация, а техните видове и функционалност изцяло зависят от поставените задачи.

Точковите източници на светлина са добри за осветяване на рафтове или шкафове, а горните свещници или сенници подчертават архитектурните особености на мебели в стая или кухня.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!