Горещи новини

Как бе оценен Windows 11 от анализаторите

-20:52-Razloginfo.com

Операционната система Windows 11 стана достъпна за потребителите по целия свят на 5 октомври. Microsoft започна да разпространява новата ОС чрез Windows Update, но на етапи (в зависимост от устройството). Тези, които искат ръчно да инсталират Windows 11, могат да изтеглят асистента за инсталиране, предлаган от компанията. Но какво мислят анализаторите за Windows 11?Според Джеф Блебър, изпълнителен директор на CCS Insight, Windows 11 не е революционна стъпка за Microsoft. Експертът нарича тази операционна система „следващото издание, което само показва къде са големите амбиции на Windows, вместо да донесе радикални промени, дори в сравнение с Windows 10”.

Анализаторът на Forrester Джей Пи Гоундър определя потребителския интерфейс на Windows 11 като „свеж” и „елегантен”. В същото време специалистът смята, че „истинската цел и идентичност” на операционната система все още не е ясна. Може би, за да разберат това, потребителите трябва да прекарват повече време с новата ОС.

„Но обновеният потребителски интерфейс и множеството обмислени функции дават шанс [на Windows 11] да се открои, особено след като пускането ѝ съвпада с прехода на света към нов хибриден работен формат. Всички тези постепенни промени, комбинирани, понякога могат да съставляват повече, отколкото сумата им поотделно. Доказателствата ще бъдат видими едва няколко месеца след пускането”, коментира Гоундър.

Експерти от Ars Technica тестваха Windows 11 и отбелязаха „атрактивен нов дизайн”, който обаче е „помрачен от връщане към миналото и високи системни изисквания”. Най-вероятно възможността за инсталиране на платформата само на относително мощни компютри е свързана с желанието на Microsoft да стимулира продажбите на нови устройства, предполагат журналистите.

Windows 11 има същите File Explorer, лента на задачите, меню „Старт” и други елементи, но включва нови етикети, икони и инструменти за навигация. Според експерти, за потребителя ще бъде трудно да работи със същата ефективност, както в Windows 10, докато не овладее всички тънкости и нюанси на новата ОС.

Това важи и при използване на други познати инструменти, като File Explorer. Дори за прости задачи като преименуване на файлове или навигиране в директории, потребителите ще трябва да използват съответните икони, което ще им отнеме време да ги запомнят.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!