Горещи новини

Какво ще се случи с бензиновите и дизеловите коли след 2035 година?

-11:23-Razloginfo.com

След като по-рано тази седмица ви разказахме за плановете на властите в Европа да забранят автомобилите с двигатели с вътрешно горене през 2035 година, ето че това вече се случва. През изминалия ден от Европейската комисия официално обявиха решението си, като разкриха и някои планове за това.

Първата част на плана включва намаляване на вредните емисии с 55%, като от Европейската комисия предвиждат това да се случи до края на 2030 година. Едва 5 години по-късно вредните емисии трябва да се намалят със 100%, което на практика означава, че ще се сбогуваме с конвенционалните двигатели, които сме свикнали да използваме.Новината не е изненада, взимайки под внимание, че редица автомобилни производители вече се подготвят към преминаване на ток в близките години и сходните крайни срокове които те си поставят.

За да подпомогне преминаването към автомобили, които не замърсяват, властите ще задължат градовете да предвидят зарядни станции за електрически автомобили на всеки 60 по важни пътища и магистрали, както и станции за водород на всеки 150 километра. Според Reuters това означава, че ще има поне 3.5 милиона обществени зарядни станции през 2030 година и 16.3 милиона през 2050 година.

Очаквано, новината не бе посрещната добре от всички, като от Европейската асоциация на автомобилните производители заявиха, че намаляването на вредни емисии с 55% до 2030 година ще е голямо предизвикателство, а без задружни усилия от всички, целта няма да е постижима.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!