Горещи новини

Какво се крие зад термина „космическо време“?

| 12:21

С термина „космическо време“ учените наричат въздействието, което нашата звезда – Слънцето, оказва върху цялата Слънчева система и Земята. Вчера и днес Северното полукълбо е под влиянието на геомагнитни бури.Когато има изригване на Слънцето, и то е насочено към Земята, заредените слънчеви частици пътуват от 2 до 4 дни, докато достигнат магнитосферата на Земята. Тя ни предпазва, а когато слънчевите частици взаимодействат с нея, се появяват толкова красивите полярни сияния.

За щастие, геомагнитните бури вчера и днес бяха от първа степен – G1. Тоест, най-слабата степен. Въпреки че не е категорично доказано, изключително чувствителни хора може да са почувствали дискомфорт по време на тези геомагнитни бури.

И докато по нашите географски ширини геомагнитните бури вчера и днес бяха от най-слабата степен, в Германия наблюдаваха нещо впечатляващо. Там бурите бяха от втора степен, тоест – средно  силни.

Лаура Краних успя да заснеме полярното сияние, причинено от геомагнитните бури. То рядко се наблюдава толкова далече от полярните области, а сега е доказателство за значителното влияние, което Слънцето е оказало върху земната магнитосфера.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!