Горещи новини

Какво е хюга и как да сме щастливи като скандинавците?

-19:51-Razloginfo.com

Всички се стремят да бъдат щастливи, но не всеки го постига, защото щастието е изкуство да се живее в хармония, мир и уют. Скандинавците са успели колективно да овладеят това изкуство и са му дали име – хюга. То е нещо дълбоко вътре в душата на местата, хората и нещата, които ни заобикалят. Хюга е термин, означаващ благополучието, а то включва понятия като щастието, спокойствието, сигурността и домашният уют.Освен това хюга е изкуство, включващо грижа за своя душевен мир и този на околните. Те се постигат с топлина, сплотеност, близко общуване и споделяне на радостта от тази близост. Подобно на усещането за общност, което ни дават Коледните празници.

В забързания ритъм на съвременния живот уютната домашна атмосфера, състоянието на спокойствие и удовлетвореност в заобикалящата ни близка среда са от изключителна важност за поддържане на душевното равновесие.

Не са необходими много и скъпи неща, за да се създаде хюга у дома. Необходимите вещи са достъпни и прости.

Ролята на свещите за хюга

Свещите на различни места в дома са един от основните инструментариуми за хюга. Светлината е основен елемент за хюга, а свещи, поставени на скрина, на масата за хранене или на перваза на прозореца внасят допълнителна светлина, фокусират вниманието към нея и придават блясък на обстановката.

Собствен кът на уюта

Собственото кътче с приятни за допир и създаващи уют малки вещи – меки възглавнички, пухкави неща, пухено одеяло са само част от нещата, които могат да създадат райското лично убежище на всеки у дома. Място за релакс, четене на книги, мечти.

Растенията в дома

Стайните растения не само прочистват въздуха, но и създават красива атмосфера, внасяйки много цвят и усещане за природа в помещенията. Свежест и добро настроение е това, което усещаме около цветята и за хюга това не е тайна.

Ролята на ароматите

Според хюга домът винаги трябва да ухае приятно. Дали ароматните свещи ще бъдат гвоздеят на ароматизирането, или ароматна лампа, а защо не и уханието на печените сладкиши? Ароматите трябва да бъдат леки, едва загатнати, защото силните ухания уморяват.

Ролята на цветовете в дома

Често представата за уют се създава от цветовите съчетания. Те винаги са светли и топли. Червеното, кремавото, розовото, бежовото са цветовете, измежду които е добре да се избира. Аксесоарите и акцентите понякога са достатъчни, за да създадат това чувство за красота, топлота и уют.

Източник: edin.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!