Горещи новини

Какво да правим при неочаквана среща с мечка?

| 18:17

Какво да правим при неочаквана среща с мечка – на този въпрос отговарят от природозащитната организация WWF. Във връзка със сигнали и запитвания относно появата на мечка в Чепеларе, на страницата си във Facebook специалистите публикуваха и насоки за избягване на контакт с животното.Не правете опити за доближаване и/или снимане на мечката, ако я забележите, съветват експертите. Изхвърлянето на отпадъци само на регламентирани за целта места и да не се оставя достъпна за мечките храна пък са две от нещата, които ще ни помогнат да избегнем нежелана среща с животното.

От WWF информират, че техният експерт от „Спасителен мечешки отряд“ Владимир Тодоров следи ситуацията в Чепеларе. Вчера е бил поставен и пастир на мястото, където мечката е бутнала четири кошера, отбелязват от организацията.

„Продължаваме да следим какво се случва, да говорим с местните и да съдействаме с информация и насоки за превенция на бъдещи конфликти. Нашата позиция е против непременното издаване на разрешително за отстрел на мечката преди да бъдат положени усилия за прогонване ѝ“, посочват още от WWF.

На сайта на организацията са публикувани всички съвети какво да правят хората при нежелана среща с мечка.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!