Горещи новини

Какви са вариантите на „зелен сертификат“?

-13:50-Razloginfo.com

Министерство на здравеопазването публикува информация на страницата си за вариантите за издаване на “Зелен сертификат”.За „зелен сертификат“ се признават трите вида Европейски цифров COVID-сертификат:

За ваксинация срещу COVID-19;

За преболедуване на COVID-19, доказано с ПСР-тест;

За отрицателен резултат от проведено изследване с ПСР-тест или с антигенен тест.

„Зелен сертификат“ за преболедуване на заболяването COVID-19, доказано с бърз антигенен тест. Документът важи една година на територията на България.

За „зелен сертификат“ се признават и резултатите от лабораторни изследвания за антитела. За да получите удостоверението за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml. Документът е със срок на валидност 90 дни и важи само на територията на България.

За „зелен сертификат“ се признават и аналогични документи за ваксинация, за изследване и за преболедуване (доказано с ПСР или с антигенен тест) за лица, ваксинирани, преболедували или изследвани извън страната.
Всички варианти на „зеления сертификат“ могат да бъдат изтеглени от Националната здравно-информационна системa.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!