Горещи новини

Какви домашни задължения трябва да изпълнява добрият съпруг?

-11:23-Razloginfo.com

Често пъти задълженията на членовете на едно домакинство се делят на „мъжки“ и „женски“. Към мъжките задължения обикновено спадат всякакви ремонтни дейности като поправяне на бравата, смяна на електрическите ключове или пък ремонт на казанчето на тоалетната, а за женски се броят чистенето, миенето, готвенето, прането, гладенето и т.н.Ако се замислите обаче колко често би се наложило на мъжа в семейството да поправи тоалетното казанче или пък да се заеме с ремонт на жилището ви. Последното със сигурност се случва веднъж на няколко години. Що касае типично „женските“ домашни задължения обаче, то те са ежедневни.

Когато жената в едно семейство не работи, а е превърнала в професия това да е домакиня и е доволна от този факт, няма нищо лошо. Нито пък има лошо в това да можете да си позволите да наемете домашна помощничка. Във връзката ви обаче би настъпил истински хаос, ако и съпругът и съпругата са работещи, а всички домакински задължения лежат на плещите на жената.

В следните редове ще се опитаме да ви покажем какви домашни задължения трябва да изпълнява всеки добър съпруг, освен онези, които определихме като типично „мъжки“.

Пазаруване

Макар във времето, в което живеем, все по-често да прибягваме до онлайн пазаруването, все още има продукти, за които ще ни се наложи да отскочим до магазина. Но не е ли по-честно съпругът да се наеме с носенето на тежките пазарски торби, без да ангажира половинката си? Ако той иска да е наистина „добър“ съпруг, то пазаруването би следвало да е негово задължение.

Чистене/миене на жилището

В крайна сметка подобни дейности са колкото женски, толкова и мъжки. Жената не трябва да е прекалено взискателна по отношение на качественото им изпълнение, а да е благодарна на съпруга си, че иска да участва в тях с цел да я облекчи. Удачен вариант е съпругът да почиства с прахосмукачката, а след него жената да измива подовите настилки. Или пък седмично да се редуват по отношение на почистването на жилището.

Сервиране/отсервирване

Когато семейството се състои само от двама души, подобни дейности не изглеждат никак трудни, но ако вече са се появили и деца, би било от полза за съпругата не само тя да се занимава с тях, а да очаква и помощ от мъжа си.

Хвърляне на боклука

Тук отново опираме до факта, че е много по-лесно за един мъж да мъкне тежките торби, отколкото жена му да върши това. Добрият съпруг трябва изцяло да поеме тази отговорност, поне докато в семейството не се появят достатъчно големи деца, които биха могли да го отменят.

Готвене

Това домашно задължение поставяме на последно място, защото не всички мъже обичат или пък умеят да готвят. Но всеки добър съпруг би искал да облекчи половинката си и дори и да не желае да ѝ приготви обяд или вечеря, то поне може да я изненада със сервирана в леглото закуска, да поръча храна за вкъщи или пък да я изведе на ресторант. Всичко това би допринесло един мъж да се превърне в добър съпруг.

Източник: ezine.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!