Горещи новини

Каква е тайната на жените с перфектно тяло?

| 11:15

Често се чудим каква е тайната на слабите жени с изваяно тяло.И понеже всяка дама иска да изглежда добре, то ще споделим с вас няколко хитринки, които можете да приложите сега и да имате съвършено тяло за лятото.

Кажете “да” на закуската

Има една поговорка: “Закусвай като крал, обядвай като принц, вечеряй като просяк”. Ако искаме да имаме стройно и хубаво тяло трябва да се придържаме към нея.

Когато започнете със закуска деня си, това стимулира организма, метаболизма се забързва и вие сте пълни с енергия.  Освен това, ще имате по-малко апетит през деня, ако закусвате. Редица проучвания потвърждават тези твърдения.

  • Друго важно нещо е да закусвате всеки ден по едно и също време. Това отказва организмът да съхранява мазнини и вие ги горите, което ви помага да отслабнете.

Повече вода = по-слаба фигура

Токсините и излишните мазнини се изхвърлят с повече вода.

  • Пийте поне по една чаша 30 минути преди хранене и ще видите, че ще поемете по-малко храна, но ще сте и сити.

Движение

Няма как да имате красива и стегната фигура, ако не се движите. За да получите мечтания плосък корем и стегнати бедра, можете да правите упражнения вкъщи, преди работа и закуска или пък да тичате в парка на гладно около половин час. Дори и самото ходене до работа или метро също е движение, което може да свърши чудеса.

  • Ако нямате възможност за фитнес, можете да замените асансьора със стълби.

Не пропускайте и да вдигате тежести поне веднъж седмично. Ефектът от това се запазва и в следващите дни, а не само в тренировъчния.

Повече смях – по малко килограми

От векове се знае, че смехът е здраве, но ето, че той е и добър съюзник срещу излишните килограми. Ново проучване показва, че 10 минути смях забързват сърдечният ритъм и изгарянето на мазнините с до 20%.

Изхвърлете излишната вода от организма

За да бъде тялото ни във форма, освен закуските, спорта и усмивките, тялото има нужда и от детокс. Как обаче това да се случи по време на лятото?

  • Отговорът е много прост – изхвърлете излишната вода, която съдържа и отрови, които приемаме всеки ден. Животът в големия град отдавна не е безопасен за тялото, а храната ни става все по-вредна. Ето защо лятото е чудесното време за една бърза детоксикация на организма.

В битката ни с токсините ни помагат билките и природните екстракти, особено глухарчето и брезата. Можете да потърсите хранителни добавки с тези съставки или пък да ги намерите в аптеките под формата на капсули.

Източник: lifemedia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!