Горещи новини

Каква е причината за пожара, изпепелил „Купола“ в Благоевград?

-14:14-Razloginfo.com

Инж. Георги Пармаков директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” обясни, че пожарът, който обхвана тази сутрин емблематичната сграда „Купола“ е забелязан късно от граждани и сигналът е подаден в 6:40 часа.„Пристигайки на мястото, колегите са установили, че гори целия покрив, т.е. явно късно е забелязан“, твърди Пармаков.

Живущи в съседната сграда твърдят обаче, че пламъците идващи от пиано бара, са забелязани още в началото, но екипът огнеборци се забавил.

Версията, която беше представена тази сутрин като причина за огнения ужас е повреда в ел. табло, намиращо се от външната страна на пиано бар „Балкантон“, но на снимка, направена непосредствено след избухване на пламъците, се вижда, че таблото е невредимо.

„Чух страшен тътен от входа на пиано бара, когато се показах на прозореца да видя какво се случва, вратите на Балкантон горяха“, казва живущ в отсрещната сграда.

На мястото на пожара са били 6 екипа на пожарната, но гасенето е било затруднено заради ламарината, която е трябвало да се реже и кърти от покривите, казва още  директорът на пожарната в Благоевград.

Инж. Пармаков заяви, че причината за пожара тепърва ще бъде изяснявана. Щетите са огромни, собственици на помещенията в сградата са призовани от Общината да се явят на място, за да осигурят достъп и да бъде огледано състоянието им след гасенето на пламъците.

Живущите на мястото споделят още, че дори не е имало как да напуснат домовете си, защото задният вход е превърнат в цветарски магазин и въпреки сигналите подавани от тях до институциите, той работи и до днес.

Сигнализира се за много нередности, а ние ще следим как ще протече разследването на причините, довели до изпепеляване на една емблема за града ни.

Източник: strumapress.com

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!