Горещи новини

Казахстан: Насилието продължава, президентът издаде заповед за стрелба без предупреждение

| 15:00

Ден след пристигането на военни сили, ръководени от Русия, казахстанският президент обяви, че конституционният ред в страната до голяма степен е възстановен. Миротворците са поели контрола над летището в Алмати. Президентът Токаев направи телевизионно обръщение към нацията и заяви, че е издал заповед да се стреля без предупреждение по терористи. ООН, Съединените щати, Франция и Великобритания призоваха всички въвлечени в кризата към сдържаност.В обръщение към нацията президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев съобщи, че е наредил да се стреля без предупреждение по терористи, които продължават да рушат, използвайки оръжия. Той увери, че всички искания, отправени от мирни граждани, са били чути. Токаев благодари на руския президент Путин за бързата реакция и оказаната помощ.

В Казахстан пристигна първият самолет с руски войски и техника. Миротворческите сили, изпратени от Организацията на Договора за колективна сигурност, ще наброяват около 2500 души и ще останат до стабилизирането и нормализирането на обстановката в страната.

Въпреки уверенията на казахстанския президент Токаев, че редът в страната до голяма степен е възстановен, и днес има съобщения за стрелба в Алмати. Според вътрешното министерство по време на безредиците са били ликвидирани 26 въоръжени престъпници, а повече от 3 хиляди души са арестувани.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!