Горещи новини

И 6-годишните с маски във Франция от утре

| 9:58

Франция разширява обхвата на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. От понеделник маските стават задължителни и за децата на възраст от 6 години нагоре в транспорта и закритите пространства.

Новата мярка идва, след като страната регистрира над 230 000 нови случаи на COVID-19 на 31 декември, информира БТВ.

Френският премиер Жан Кастекс миналата седмица обяви още ограничения, включващи изискването да се работи от къщи поне три дни в седмицата от началото на януари 2022 г. Ако компаниите нарушат тази мярка, могат да бъдат глобени до 50 000 евро.

Събиранията на открито ще бъдат ограничени до 5000 души, но правителството ще трябва да реши дали тази мярка няма да бъде преосмислена предвид приближаващите избори през април и свързаната с тях кампания.

За да спре разпространението на новият вариант „Омикрон“, правителството по примера на други страни съкрати интервалът за поставяне на бустерна доза ваксина срещу коронавирус на три месеца от поставянето на втората инжекция.

Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!