Горещи новини

И фитнесите искат да отворят от 1 февруари

-12:08-Razloginfo.com

Продължават предложенията, а заедно с това и споровете – кои ограничения, свързани с Ковид 19, кога да отпаднат. За сега е ясно, че големите ученици ще се върнат в класните стаи от 4-ти фервуари – под някакъв ред. Първоначално премиерът обвърза тази дата и с отварянето на фитнесите – спортът вървял ръка за ръка.

fit

“Ние не сме пряко обвързани с децата и тяхното училище, за да ни приравняват заедно с тях и да ни дават наставления за отваряне между 4 и 18 февруари, настояваме мерките да отпаднат от 31 януари, така че да можем от 1 февруари да започнем свободно работа”, заяви за “Денят започва” Ива Арапкюлиева от Българска асоциация “Здраве и фитнес”.

Подготовката на залите и уредите за отваряне на фитнесите отнема между седмица и 10 дни. В тази сфера работят около 60 000 души, които не получават никакви пари във всеки ден, в който залите не работят.“Досега не съм чула за някой, който да е получил тези 24 лв. за хората, които работят в тази сфера, никой не е получил парите, а трябваше да се получат декември месец”, заяви Ива Арапкюлиева.

Има отворени мерки за помощ, но само някои от хората в бизнеса са получили обезщетението от 10 000 лв. за средния бизнес.

“Истината е, че този бранш и на ресторантите плащат цената всички хора да бъдем здрави в България”, заяви Ива Арапкюлиева, Българска асоциация “Здраве и фитнес”.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!