Горещи новини

И тази година без карнавал в Рио

-17:53-Razloginfo.com

Властите на Рио де Жанейро отмениха прочутия карнавален парад за втора поредна година. Причината е коронавирусната пандемия и заплахата, която представлява щамът Омикрон, съобщиха световните информационни агенции.За отмяната на световноизвестното карнавално шествие по улиците на града, съобщи кметът на града Едуардо Паес във вторник по време на живо предаване в YouTube.

„Днес имахме среща с организaторите на уличните тържества и ги информирахме, че карнавалът, който не се проведе през 2021 г., не може да се случи (отново) тази година поради епидемиологичните данни, които имаме“, каза Паес и допълни: „Би било много трудно да се организира уличен карнавал в такава обстановка.“

Обикновено карнавалът в Рио привлича милиони посетители в мегаполиса.

В столиците на други бразилски щати карнавалните шествия също бяха отменени.

Единствено в Сао Пауло имат планове за празненства. Местните власти планират да преместят карнавалното си шествие от улиците на града на пистата на Формула едно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!