Горещи новини

И община Смолян въведе режим на уличното осветление

| 12:51

Община Смолян въведе режим на уличното осветление заради драстичното поскъпване на сметките за ток. Декемврийската фактура е три пъти по-висока спрямо предишната година и сега общината трябва да плати 278 хиляди лева, вместо 90 хиляди. Уличното осветление вече спира за пет часа през нощта.Веднага след полунощ уличното осветление навсякъде в Смолян, освен на централната улица, угасва. И така до 5 часа сутринта. Жителите на Смолян не са доволни от това. Според кмета на града обаче няма от какво друго да се пести.

„Ние нямаме някакви разходи, които са били луксозни и да можем да ги махнем. Нямаме и приет бюджет, тоест ние работим с 1/12-а от миналата година, разликата от 180 хиляди трябва да дойде отнякъде – от командировъчни на кмета, по-рано имах 170 лева командировъчни, сега от три години имам нула лева“, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов, цитиран от БНТ.

Жителите на града са на мнение, че има и други варианти. Без нов бюджет обаче от общината заявяват, че не могат да покрият разходите си.

„Като кажат на Общински съвет – откъде да ги вземеш, кое е луксът в бюджета да кажеш без това може, единствено е капиталови разходи, но ние на година имаме милион и осемстотин хиляди капиталови, де факто трябва да имаме нула капиталови“, допълни Николай Мелемов.

Според кмета решението трябва да дойде от правителството, защото и други общини са в същото положение.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!