Горещи новини

И община Петрич обяви бедствено положение

-9:35-Razloginfo.com

Кметът Димитър Бръчков издаде заповед, с която обявява бедствено положение на територията на община Петрич, считано от 13.12.2021 г., понеделник.Заповедта идва след обстоен анализ на събитията от последните часове – значителни материални щети, които придошли дерета и свлечена земна маса нанесоха върху общинската пътна инфраструктура и имоти на граждани – сгради, оранжерии, земеделски площи. Все още няма достъп до водохващането на град Петрич, защото пътят е отнесен от водата. Днес е направен опит за стигане до обекта, но без успех.

Идентична е ситуация и с помпите на първи подем при р. Струмешница. Тези обстоятелства изправят Петрич пред опасност от безводие и режим на питейната вода. Необходимо е също време за възстановяване на водопроводи по много от улиците на града и селата, за укрепване на свлачища, които са активирани и застрашават домовете на хората в града и селата, за осигуряване на безопасно преминаване по общинската пътна мрежа, за подравняване и обезопасяване на улиците в най-засегнатите квартали на Петрич – кв. „Бухото“, кв. „Дълбошница“, кв. „Виздол“, както и в селата от район Подгорие, където повечето улици са свлечени.

Със заповедта на кмета се регламентират действията на служителите в Общинска администрация, на екипите на терен, на общинските дружества и на другите служби, които пряко отговарят за осигуряване на безопасността на жителите на община Петрич.

Заповедта ще бъде в сила през следващите 5 дни с опция за прекратяване, ако ситуацията се нормализира по-рано.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!