Горещи новини

И заводът за автомобили на Peugeot и Citroen в Русия спира да работи

| 10:31

Концернът Stellantis, който притежава по-специално марките Peugeot, Citroen и Opel, възнамерява да спре работата на завода си в Калуга. Това заяви ръководителят на компанията Карлос Таварес, а информацията е на френското издание BFM Business. Като причина за това решение се посочва липсата на компоненти.На 10 март Stellantis обяви, че също така е спрял да внася всичките си марки в Русия. Това означава, че моделите Peugeot, Citroen, Opel и Jeep няма да бъдат доставени в Русия. Въпреки това беше съобщено, че заводът в Калуга продължава да работи както обикновено, въпреки прекъсването на веригите за доставки. Явно в складовете все още е имало достатъчен запас от компоненти.

Миналият месец започна износът на ванове Peugeot Expert, сглобени в Калуга, от Русия за Европа. Концернът Stellantis, който включва марката Peugeot, имаше големи надежди за експортната посока на продукцията си, но безпрецедентните санкции срещу Русия объркаха плановете на концерна.

Сега поръчките за тези машини ще се извършват от предприятия във Франция и Великобритания. Ръководството на концерна се надява на възобновяване на нормалната работа, но твърдо изрази готовност да подкрепи всички наложени санкции срещу Русия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!