Горещи новини

И Германия призова своите граждани да напуснат Украйна

| 17:55

Германското външно министерство призова своите граждани да напуснат Украйна, ако престоят им в тази страна не е необходим. Това съобщиха от ведомството в събота на сайта си.„Ако в момента сте в Украйна, тогава помислете дали престоят ви там е необходим. Ако не, напуснете в краткосрочен план“, се казва в съобщението.

На свой ред Държавният департамент на САЩ нареди на американски дипломати в Киев, които не са ангажирани с основна дипломатическа дейност, да напуснат Украйна. Това съобщи в Туитър посолството на САЩ в събота.

Уточнява се, че подобно решение е свързано с постоянни съобщения за предполагаемо увеличаване на броя на руските войски на границата с Украйна, „посочващи възможността за значителни военни операции“.

От дипломатическата мисия допълниха, че основната част от екипа на американското посолство ще продължи да работи в Киев.

Швейцарското външно министерство посъветва жителите на страната да се въздържат от туристически и други пътувания до Украйна, които не са наложителни. Съответната препоръка беше публикувана от външното министерство на неговия уебсайт.

Швеция все още няма намерение да евакуира своите граждани от Украйна, но ги призовава да се подготвят за спешно напускане на страната, ако е необходимо. Според изчисленията на шведското посолство В Украйна се намират 200-300 поданици на кралството, уточниха от шведското посолство там.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!