Горещи новини

И в други европейски държави са паникьосани за олиото

| 13:41

Паниката за изкупуване на олио настъпи и в други европейски държави. Едни от тях са Германия и Румъния.Федералната асоциация на германската търговия с храни призова населението да не купува хранителни стоки от първа необходимост под въздействието на паника.

Потребителите в Германия трупат олио и брашно в отговор на съобщенията, циркулиращи във вестниците и в социалните медии, че войната в Украйна може да засегне доставките за Германия на олио и други продукти, някои потребители очевидно са се заели да се запасяват.

Изображения в социалните медии показват, че рафтовете на германски супермаркети са оголени откъм готварско олио и брашно както през март 2020 г. от тоалетна хартия, дезинфектант за ръце и тестени изделия

Паника за олио, захар, царевица и други основни продукти настана и в румънските магазини, пишат местните медии. Големите хранителни вериги дори са въвели ограничения на количеството от тези стоки, което може да бъде да закупено от един човек.

В някои магазини олиото и захарта са започнали да изчезват от рафтовете. Румънските издания посочват, че свършват предимно евтините продукти, докато по-скъпите все още могат да бъдат намерени в големите вериги.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!