Горещи новини

И все пак не е ясно кога всички ученици ще учат присъствено

-17:58-Razloginfo.com

За да се върнат всички ученици в клас от 6 декември, имаме нужда от още над 150 000 неинвазивни теста, дори ако децата са тестват само веднъж в седмицата. Това обявиха от просветното ведомство и допълват, че са уведомили Министерство на здравеопазването.Абсурдното в ситуацията е, че преди това служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви пред медии точно обратното: „Съгласували сме с Министерството на образованието наличните количества. Те позволяват от понеделник всички да тръгнат на училище с еднократно тестване“.

По данни на МОН  678 111 са всички ученици в страната без област Кърджали, в която заболеваемостта е под 250 на 100 000 души население и училищата са отворени без тестване.

В момента министерството разполага с малко повече от 520 000 теста, като 430 660 от тях са разпределени в училищата и все още не са използвани.

В склада на БЧК са налични 89 600 теста. Към момента няма никакви налични тестове за изследване на учениците на 13 декември.

До този момент министерство на образованието е получило от МЗ 1 597 460 теста.

По-рано днес стана ясно, че в клас ще бъдат върнати всички ученици от понеделник. Това беше обявено от здравния министър Стойчо Кацаров, който се очаква да издаде заповед днес. По думите учениците ще бъдат изследвани веднъж седмично с наличните тестове.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!