Горещи новини

ИТН отново ще предложи 1 лев партийна субсидия

| 17:38

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов написа във Фейсбук, че политическата партия, която получава най-много пари от държавните субсидии, е Политическо движение “Социалдемократи”. При гласуването на „Бюджет 2022“ ИТН ще предложи 1 лев партийна субсидия, съобщи той.„Забележете – Движение “Социалдемократи” няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември. Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори“, пише още Трифонов.

Според него „това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас“. Той посочва в публикацията си още, че ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, ДПС е получила 358 751 лв., а БСП – 267 758 лв.

„Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.“, отбелязва Трифонов.

За ИТН Трифонов пише, че са получили 32 843 лв., защото „взима само 1 лев партийна субсидия на глас“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!