Горещи новини

ИТН настояват за отмяна на мерките срещу COVID-19 като дискриминационни

-14:17-Razloginfo.com

„Мерките са дискриминационни, разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права и настояваме за тяхната отмяна“, заяви в декларация от името на парламентарната група „Има такъв народ“ депутатът Андрей Чорбанов.В нея Чорбанов посочи, че от партията следят с голямо внимание развитието на епидемичната ситуация в страната и по света.

„Вече година и осем месеца няма трайно и ефективно решение на кризата с COVID-19. Наред със здравния проблем, не бива да неглижираме социалния и икономическия ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях“, посочи Чорбанов.

Като „притеснителни“ се отчитат и наблюдаваните като „заявки за политики“, които прозирали от последната заповед на здравния министър.

„Указанията, които се дават по отношение на ваксинация за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези сектори само на ваксинирани или преболедували, или такива с доказан PCR тест противоречи на основни права на гражданите в това число правото им на труд и на свободен достъп до обществени обекти“, каза Чорбанов.

По думите му като реакция на тази заповед масово работещи са подали молба за напускане пред работодатели. Това ще доведе до огромни проблеми, които ще са следствие на трайна невъзможност за възстановяване на тези сектори поради липса на подготвен и въобще на персонал. След няколко локдауна сме на път трайно да загубим хората, които имат въобще желание да работят в тези сектори“, посочи депутатът.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!