Горещи новини

Италия обяви извънредно положение в 5 области заради сушата

| 20:23

Италия обяви извънредно положение в 5 области по поречието на река По заради сушата, която според статистиката е най-тежката от 70 години. Засегнатите области ще получат 36 милиона и половина евро, за да се справят с недостига на вода и пожарите.

Сушата заплашва над 30 процента от селскостопанската продукция на Италия. На много места в страната вече е обявен режим за ползване на водата.

Заради намаляващите нива на водоизточниците в Милано спряха фонтаните. Във Верона е забранено използването на питейна вода за битови нужди от 21 часа до 6 сутринта. От следващата седмица подобна мярка влиза в сила и в Пиза.

Дим обхвана небето над центъра на Рим заради пожар в парк в северната част на италианската столица.

Евакуиран е бил спортен клуб, както и няколко жилищни блока. В гасенето са се включили хеликоптери. Причините за пожара все още не са известни.

Рим е обхванат от необичайно високи температури. На територията на цялата област Лацио са регистрирани 100 пожара. В сила е режим на природно бедствие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!