Горещи новини

Испания третира COVID като грип, карантината отпада

| 10:51

Испания третира от днес коронавирусната инфекция почти като нормално заболяване, подобно на грипа. Тези, които се заразят с коронавирус и развият само леки симптоми на заболяването или изобщо не развият такива, могат да продължат да водят нормален живот. Вече не са задължителни нито тестът, нито изолацията вкъщи.Предишните изисквания ще продължат да важат само за лицата, изложени на риск. Сред тях са хората над 60 години и тези с имунен дефицит, както и бременните жени и здравните работници.

Това означава, че единственото, което е останало от някогашните драстични мерки срещу разпространението на коронавируса в повечето региони в страната, е задължителното носене на маски на обществени закрити места, както и в автобусите, влаковете и самолетите.

В Галисия изискването да докажете, че сте ваксинирани, тествани или оздравели, все още се прилага при влизане в болници и старчески домове. В сила са и ограниченията за броя на гостите на една маса в ресторантите. Но дори и тези ограничения трябва да отпаднат на 9 април.

Епидемиологичната обстановка в Испания, която беше засегната особено тежко в началото на пандемията, вече е значително облекчена.

Седемдневната заболеваемост в петък беше 227 на 100 000 жители, като само 3,6 % от всички болнични легла са заети от пациенти с Covid-19. Почти 85 % от населението се счита за ваксинирано, а 51 % са получили допълнително подсилваща ваксина.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!