Горещи новини

Искат успоредно трасе на магистрала „Струма“ за облекчаване на трафика край Симитли

-15:56-Razloginfo.com

Желанието на Община Симитли е да се направи успоредно трасе на автомагистрала „Струма“ в посока от ГКПП „Кулата“ към София над реката. Това заяви кметът на Симитли Апостол Апостолов при посещението на зам.-министъра на регионалното развитие Иван Шишков. По този начин интензивният трафик, който сега преминава през града, да бъде изведен извън него.„Успоредно на пътя трябва да се направи едно трасе. То ще бъде значително по-евтино за изграждане, тъй като подпорните стени и всички други по-скъпи съоръжения ще бъдат направени заради магистралата. Самото успоредно трасе ще изведе трафика за Банско извън градската част на Симитли. Това ще облекчи движението и няма да се получават тези задръствания, които наблюдаваме в петък и неделя“, допълни Апостолов.

Пред журналисти зам.-министър Шишков коментира и строителството на автомагистрала „Струма“, като отбеляза, че изграждането на тунел „Железница“ върви с добри темпове, което означава, че ще бъде завършен в срок.

По-късно на работна среща кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и зам.-министър Иван Шишков обсъдиха важни теми, свързани с инфраструктурата в града и малките населени места.

Кметът Апостолов постави въпроса за необходимостта от осигуряване на дофинансиране за довеждащия водопровод в село Железница. Обсъден бе и проблемът с тротоарите в село Полето, които са били разрушени при изграждането на пътя Полето – Брежани.

Зам.-министър Шишков се ангажира да постави и трите проблема пред ресорните институции, за да може да се намери и най-правилното решение за тях.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!