Горещи новини

Искат с отрицателен ковид тест да се влиза не само в заведения, но и в банки

-13:12-Razloginfo.com

С отрицателни тестове за коронавирус или документ за ваксинация да се влиза не само в заведения и туристически обекти, но и в телекоми, банки, големи магазини и други търговски обекти, които не са по-малко рискови.Това настоя председателят на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова след среща с министъра на туризма Стела Балтова, в която участваха и представители на протестиращите ресторантьори. До 10 дни ще се реши какъв да е точно пакетът от документи за сертификати и ваксини, които ще се признават. Това ще се обсъди със здравните власти.

В този срок трябва да се намери и решение как отпуснатите средства за туризма, отпуснати от актуализацията на бюджета, да бъдат използвани за стимули за ваксинация на населението, за да може туристическия бранш да работи. Според бранша, ако те се разпределят сред него, това няма да е ефективно, защото няма да са достатъчни. Разговори с това ще се водят с финансовия министър. Браншът настоява обаче да се увеличи бюджетът за национален маркетинг и реклама.

Третата точка, за която се настоява, е отсега да се вземат мерки за гарантиране на устойчивостта на туризма през следващата година. Министър Балтова подчерта, че всички са обединени около тези точки и разговорът е бил изключетелно диалогичен.

„Имаме нов министър на икономиката и на финансите, трябва да се срещнем и с тях, за да си кажем предложенията за мярката 60/40 и за това как да работим на база европейските практики“, уточни и Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!