Горещи новини

Искат спиране на „Ергенът“ заради сексизъм

-15:38-Razloginfo.com

На 2 май 2024 г. Българска платформа към Европейско женско лоби изпрати сигнал до Съвета за електронни медии /СЕМ/ във връзка с явна дискриминация и откровено сексистко отношение спрямо жените в реалити предаването „Ергенът“. Предаването не само използва език на омразата, но е и в нарушение на българското и международното законодателство /сигналът е достъпен на сайта: https://womenlobbybulgaria.org/ergenat-sem-signal/.В получения на 22 май 2024 г. отговор от СЕМ се казва, че е отчетено наличие на дискриминационно съдържание по признак „възраст“ и СЕМ сезира Комисията за защита от дискриминация. „Съветът споделя загриженост по отношение на посланията, които подобни послания изпращат към младите хора“, се казва още в писмото.

СЕМ не открива дискриминация по признак пол, нито сексизъм или женомразство, въпреки отявления език на омраза по отношение на жените и въпреки посланието, че жената е предмет, в най-добрия случай е сексуален обект, което шоуто изпраща до цялото общество.

На фона на предстоящите избори, в които темата за правата на жените и защитата от насилие не присъства, имайки предвид липсата на равнопоставеност между жените и мъжете във всяка една сфера на обществения живот, както и наличието на силни сексистки послания от български политици, Българска платформа към ЕЖЛ настоява за пълното спиране на предаването!

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!