Горещи новини

Искат сериозно поскъпване на водата в Пиринско. Откога и с колко?

| 14:13

ВиК дружеството в Благоевград иска сериозно увеличение на цената на водата. Предложението е тя да се повиши с 22%, предаде „БНТ“. Ако Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ одобри това искане, поскъпването ще засегне всички общини, които членуват във водната асоциация в Област Благоевград.В момента жителите на Благоевград плащат цена от 2.25 лева за кубик вода. Ако искането на ВиК дружеството бъде одобрено, тя вече ще струва с 50 стотинки повече. Предложението за поскъпването на водата е заложено в бизнес плана на дружеството за следващите четири години. И вече е одобрено от местната водна асоциация.

Искането е било подкрепено от четири от общините, както и от областния управител. Против са били представителите на Сатовча, Разлог и Банско.

Хората от Банско обясниха, че градът се намира в подножието на планина и там има изобилие от вода и поради тази причина те не желаят да плащат по-висока цена.

Източник: iskra.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!