Горещи новини

Инцидентът на „Струма“ е най-смъртоносният на пътя у нас

-10:06-Razloginfo.com

45-те жертви на запалилия се македонски автобус на автомагистрала „Струма“ превръщат случая в най-смъртоносния инцидент на пътя у нас.Следващият най-тежък инцидент отново е с автобус. Той е от 25 август 2018 г., когато автобус с пенсионери от софийското с. Световрачене падна в дерето в Своге и 20 души загинаха.

16 души пък починаха на 29 май 2009 г. Тогава технически неизправен автобус излезе от пътя и помете пешеходци, докато се спускаше от връх Бакаджик край Ямбол. 8 души пък загиват на 15 юни 2011 г., след като автобус се блъска в мантинела, преобръща се и се запалва на магистрала „Тракия” край Карлово.

На 17 ноември 2017 г. пък 9 души загиват, а 17 са ранени, след като автобус се удря челно в камион край ловешкото с. Мирке. Пътниците са слепи, а шофьорът на автобуса навлязъл в насрещното.

На 13 април 2018 г.  6 души загинаха, а 26 бяха ранени след като автобус бе бутнат от кола и се обърна в канавката. Зад волана на лекия автомобил бе Цвета Таскова, която наскоро бе осъдена и вече е в затвора.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!